پلاتو هنر


هوش مصنوعی نقاشی‌های جعلی را شناسایی کرد

هوش مصنوعی نقاشی‌های جعلی مونه و رنوآر را از بین ۴۰ نقاشی تقلبی دیگر که به فروش گذاشته بودند، شناسایی کرد.

به گزارش پلاو هنر، بر اساس تحقیقات یک کارشناس برجسته، یک تابلو نقاشی از مونه و یک نقاشی از رنوآر که هر دو جعلی بودند، در میان حدود ۴۰ نقاشی‌ جعلی دیگر که در وبسایت «ای‌بی» (eBay) برای فروش ارائه شده‌اند، شناسایی شده‌اند.

بر اساس گزارش نشریه گاردین، دکتر کارینا پاپوویچی که در زمینه تشخیص اصالت آثار هنری تخصص دارد،‌ اعلام کرد که با استفاده از یک فناوری نوین هوش مصنوعی، نقاشی‌هایی که در «ای‌بی» ارائه شده بودند را بررسی کرده است و در کمال غافلگیری به این نتیجه رسیده است که بسیاری از این نقاشی‌ها به احتمال بسیار زیاد تقلبی‌اند.

این محقق تاکنون بیش از ۴۰ تابلو نقاشی جعلی را شناسایی کرده است و معتقد است تعداد بیشتری از این نقاشی‌ها وجود دارند.

نقاشی جعلی

نقاشی جعلی مونه

این محقق بیان کرد: «هوش مصنوعی تمام این نقاشی‌ها را به عنوان آثار جعلی شناسایی کرده است … ما امروز بررسی کردیم و تعدادی عکس دانلود کردیم و این نقاشی‌های تقلبی در سراسر وب‌سایت وجود داشت. هر چیزی که ما تحلیل کردیم در نهایت به عنوان اثر هنری غیرواقعی شناسایی شد؛‌ این آثار با احتمال ۹۵٪ یا بیشتر غیرتقلبی شناسایی شدند. من مطمئن هستم که این فقط نوک کوه یخ است.»

از جمله نقاشی‌هایی که بر اساس بررسی‌های هوش مصنوعی به عنوان آثار جعلی شناسایی شده‌اند، به یک نقاشی که به عنوان اثری از مونه، نقاش نامدار فرانسوی معرفی شده است می‌توان اشاره کرد که با نام «جنگل و جوی» به قیمت ۵۹۹,۰۰۰ دلار ارائه شده است. همچنین نقاشی از رنوآر نیز به قیمت ۱۶۵,۰۰۰ دلار به فروش گذاشته شده است.

«ای‌بی» در وب‌سایت خود اینطور نوشته است: «ما اجازه نمی‌دهیم اقلام تقلبی یا کپی‌های غیرمجاز ارائه شوند.»

اطلاعات مربوط به نقاشی رنوآر پس از پیام نشریه گاردین با فروشنده مستقر آن در ایالت فلوریدا، از فهرست وبسایت حذف شد. فروشنده در پیامی به گاردین گفت که اثر هنری جعلی نمی‌فروشد.

فروشنده نقاشی مونه نیز که در ایالت اوهایو مستقر است، پاسخی به گاردین نداده است.

پوپوویچی از دسامبر ۲۰۲۳ تاکنون مکرراً برای انتقال نگرانی‌های خود به این پلتفرم نامه نوشته است. او به دفاتر آن در بریتانیا، آلمان و ایالات متحده مراجعه کرد و هنوز منتظر پاسخ است.

«ای‌بی» به گاردین اینطور توضیح داد: «فروش اقلام تقلبی در ای‌بی اکیدا ممنوع است و ما متعهد هستیم که از صحت کالاهای فروخته شده در این پلتفرم اطمینان حاصل کنیم.»

منبع: ایسنا

بیشتر بخوانید:

بدون دیدگاه

ارسال نظر

نه + دو =